Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-34

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-30


M-am trezit cu zambetul pe buze si parca nici acum nu imi vine sa cred ca am castigat eu marele premiu si ca vin acasa cu trofeul pentru Romania mea. Uitandu-ma in jurul meu, aseara, i-am observat atent pe greii din industrie, participanti ai acestui eveniment de ani si ani si m-am gandit ce noroc pe capul meu sa pot fi si eu printre ei!
Infiintate in urma cu 20 de ani, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cartilor de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta (renumit in toata lumea pentru lichiorul si coniacul cu acelasi nume), Presedintele Asociatiei Mondiale a Producatorilor de Emisiuni Gastronomice si Presedintele de Onoare al China Food Television. Titlurile castigatoare vor fi in prim-plan la Targul de carte de la Frankfurt intre 14 si 18 octombrie 2015.
In fiecare an premiile se tin in alta tara si daca Europa era la putere iata ca anul acesta gala s-a organizat in China!
Am intalnit aici oameni deosebiti, profesionisti desavarsiti, pentru care pasiunea pentru arta culinara si cartile de bucate este nemarginita. Au fost prezenti oameni de peste tot din lume, care mai de care mai interesanti, zambitori, pusi pe glume, prietenosi, imbracati in tot felul de costume traditionale, mandri de tarile lor. Am petrecut o zi minunata in compania lor, am povestit despre lumea cartilor, despre calatorii si specificul bucatariilor care ii reprezinta.
Am fost prezenti la conferinte, intalniri cu presa, am dat interviuri si am testat mancarurile venite la pachet cu show-urile.
Pentru mine, simplul fapt ca faceam parte din frumoasa poveste Gourmand era tot ce imi puteam dori. Decernarea premiilor era un motiv in plus sa ii vad pe autori in toata splendoarea lor, urcand pe scena, povestind despre proiectele lor, multumind. I-am aplaudat cu bucurie pe fiecare in parte, pentru ca stiam cata munca au depus sa fie aici.
Eu m-am asezat langa Csaba dalla Zorza, din Italia, cu care participam la aceeasi categorie. Avea in brate cartea ei, splendida, la care a lucrat peste 1 an. Volumul ei este al XII-lea si participa pentru a IV-a oara la Gourmand CookBook Awards. Era clar momentul sa castige, dupa atata incercari. I-am apreciat munca si chiar ma gandeam ca ar fi atat de frumos sa castige Italia, tara atat de apropiata noua, cu o traditie culinara atat de bogata, reprezentata de un autor deosebit.
La fiecare categorie au fost nominalizate in finala 7 carti din tari diferite, dintre care doar una primea distinctia de “Best in the World!”.
La categoria mea, “Best Tv Chef Book- Europe”, au participat cartile unor autori care fie sunt cunoscuti in tara lor drept oameni de televiziune/celebritati, dar au pasiune pentru gatit, fie sunt chefi care au show-uri tv sau restaurante. Au fost selectionati autori care erau la prima publicatie, ca si mine, sau altii, precum Italia, care era la a XII -a carte.

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-03

Au insirat nominalizarile si in momentul in care au strigat Romania, eu ma uitam in alte parte, cautand castigatorul din privire.
Nu pot sa-ti descriu emotia traita cand am realizat ca este vorba despre tara mea! Nu stiam ce trebuie sa fac, sa spun, daca sa vorbesc din public, sau sa urc pe scena. Imi tremurau picioarele atat de tare ca nu puteam sa fac niciun pas. Aplauzele si incurajarilor celor din jur m-au trezit putin la realitate si astfel am reusit sa ajung pe scena. In spatele meu era coperta “Ramai la masa?” si Romania cat se putea de mare. M-am mobilizat si am reusit sa leg cateva vorbe fiind in continuare extrem de emotionata. Nici o secunda nu mi-am imaginat ca volumul meu va fi cel ales drept marele castigator, cu atat mai mult cu cat se lupta cu tari importante, autori cu renume si foarte multa experienta din Italia, Franta, Polonia, Grecia, Rusia, Spania.
Asadar ma simteam atat de mica pe scena, dar fericita! Speach-ul meu a fost unul improvizat, dar suna cam asa: “Sunt foarte emotionata si surprinsa de acest premiu, multumesc Gourmand pentru sansa acordata, sunt mandra sa reprezint Romania, stiu ca nu se observa, dar mananc si gatesc (aici am incercat sa fac o gluma – la care s-a si ras) si as vrea sa-i dedic acest premiu viitorului meu sot, Multumesc!
Cam atat am reusit sa spun si apoi am coborat de pe scena tremurand in continuare, cu zambetul pe buze ma uitam in toate directiile incercand sa primesc confirmarea ca nu visez.
Astfel, Ramai la masa? a fost desemnata cartea Best in the World!
A fost magic si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru tot ce traisc, toate aceste momente pe care nu le voi uita niciodata!

As vrea sa multumesc in special tuturor celor care au crezut in mine si m-au incurajat, familiei care mi-a fost alaturi de fiecare data, editurii “Curtea Veche”, care mi-a oferit sansa de a scoate aceast jurnal culinar, agentiei mele, Talentivity, care ma sustine cu atata drag, Vola.ro ca mi-a oferit sustinerea lor, dar mai ales celor de la Gourmand, presedintelui Edouard Cointreau si juriului care a crezut in acest proiect atat de important sufletului meu. Sunt cu adevarat magulita si foarte fericita pentru aceste experiente unice in viata!

Iti multumesc tie, cititorule, ca esti langa mine!

P.S: La eveniment am purtat o rochie semnata de Murmur (Andreea Badala) care se pare ca mi-a purtat noroc!!! 🙂

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-00

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-01

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-02

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-03

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-04

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-05

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-06

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-07

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-08

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-09

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-10

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-11

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-12

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-13

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-14

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-15

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-16

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-17

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-18

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-19

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-20

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-21

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-22

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-23

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-24

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-25

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-26

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-27

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-28

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-29

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-30

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-31

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-32

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-33

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-34

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-35

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-36

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-37

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-38

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-39

Laura Cosoi Gourmand World CookBook Awards-40

Laura Cosoi

Laura

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner

Reduceri valabile astazi, 19-03-2019