Clutch, animal print, boyfriend jacket, peep-toe. Sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le întâlnim zilnic în revistele de modă şi care par să monopolizeze tendinţele. Ce înseamnă ele de fapt?

Îţi prezentăm un mic dicţionar de modă!
Boho-chic: este un stil care îmbină elemente boeme cu accente hippie, dar şi glam. Aşadar, asortează cu grijă veste, pălării, cizme sau chiar pene pentru un look fantastic, însă fără a cădea în ridicol.
Clutch – adică o poşetă plic, de mână. Poate fi din material textil, de piele sau de plastic, ba chiar din metal.
Colecţie capsulă – o colecţie formată din piese cheie, esenţiale, evergreen-uri, care pot fi apoi combinate cu piese de sezon.
Cruise-collection – există două astfel de colecţii anual: înainte de lansarea colecţiei de toamnă-iarnă şi înaintea lansării colecţiei de primăvară-vară. În fapt, aşa au şi apărut aceste colecţii: ca intermediare colecţiilor clasice, destinate persoanelor cu putere de achiziţie mare, care îşi doreau să strălucească şi între sezoane.
Color-block – această tendinţă combină diverse culori opulente sau complementare, în cadrul aceleiaşi ţinute, care şochează tocmai prin contrast.
Hipster – cuvântul defineşte o cultură contemporană, asociată cu muzica şi cinematograful independent, cu o aplecare spre modă şi artă, îndepărtându-se de canoanele stabilite în mod general. Sunt adepţi ai curentului vintage, pe care îl redau în vestimentaţie şi în modul lor de viaţă.
LBD – sau little black dress defineşte o rochie neagră, cu o croială simplă, atemporală, considerată un must în garderoba fiecărei femei.
Peep-toe – pantofii deschişi în faţă, cu sau fără toc.
Print – cu derivatele sale animal print, floral print. Adică modelul materialului.
Stilettos – pantofi cu tocul subţire, foarte înalt (cel puţin 10 cm)
Trendsetter – persoane care stabilesc un anumit trend, care au un cuvânt în modă, asociaţi cu o ţinută impecabilă, pe care ceilalţi îi urmează.
Trendy – sau în trend, adică o persoană care respectă tendinţele actuale.

 

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner

Reduceri valabile astazi, 29-03-2020