Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni saraci. El si-a dorit dintotdeauna sa nu munceasca asemeni tatalui sau, care, in ciuda faptului ca avea un salariu consistent, era vesnic ingropat in datorii. Concluzia lui este ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii multi de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Iar atunci cand si avem multi, putini, – nu stim cum sa-i folosim in favoarea noastra intr-un mod eficient. Nu nesocotim faptul ca relatia cu banii este una de putere: ori ii stapaniti, ori deveniti sclavii lor. Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.

Rich-Man-Poor-Man-Robert-Kiyosaki

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“

Robert T. Kiyosaki

„Îmi iubesc copiii şi vreau să fac tot posibilul pentru ca ei să aibă parte de cea mai bună educaţie! Învătământul tradiţional, deşi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie să înţelegem cu toţii ce sunt banii şi cum lucrează ei.“

Sharon L. Lechter

Tată bogat, tată sărac…

  • Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit.
  • Le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani.
  • Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele.
  • Vă învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor

tata-bogat-tata-sarac-robert-t-kiyosaki

 

Doar in luna august, 3 edituri de top ofera Carti Cadou la comenzile plasate pe Libris, Profita acum!

 

Fragment:

“În 1974, Ray Kroc, fondatorul companiei McDonald’s, a fost rugat să vorbească la un curs MBA din cadrul Universităţii Texas din Austin. Un bun prieten de-al meu, Keith Cunningham, urma acest curs. După o conferinţă extrem de serioasă şi inspiratoare, s-a făcut o pauză, şi studenţii l-au invitat pe Ray să meargă la barul lor preferat şi să bea o bere. Ray, foarte amabil, a acceptat.
„Ce afacere am eu de fapt ?”, a întrebat Ray de îndată ce toată lumea a avut câte un pahar cu bere în mână.
„Toată lumea a început să râdă.”, povestea Keith. „Majoritatea studenţilor la MBA credeau că Ray doar glumeşte.”
N-a răspuns nimeni, aşa încât Ray a repetat întrebarea. „Ce afacere credeţi voi că am eu ?”
Studenţii au râs iar şi în sfârşit unul mai curajos a zis: „Ray, crezi că există cineva pe lumea asta care să nu ştie că ai o afacere cu hamburgheri ?”
Ray a jubilat. „Am bănuit eu că asta o să spuneţi.” A făcut o pauză şi apoi a adăugat iute: „Doamnelor şi domnilor, nu mă ocup de hamburgheri, ci de proprietăţi imobiliare.” 
Keith mi-a spus că Ray a explicat apoi pe îndelete punctul său de vedere. În planul de afaceri al firmei, Ray ştia că principala preocupare era vânzarea francizelor de hamburgheri, dar nici o clipă nu scăpa din vedere locul ocupat de aceste francize. El ştia că proprietăţile imobiliare sunt factorul cel mai important în reuşita fiecărei francize în parte. Practic, persoana care cumpără, franciza plăteşte în acelaşi timp terenul unde este amplasată, care aparţine companiei lui Ray Kroc.
În prezent, McDonald’s este cel mai important proprietar imobiliar din lume, având un teren chiar mai întins decât Biserica Catolică. În prezent, McDonald’s deţine cele mai importante intersecţii sau colţuri de stradă din America, dar şi din alte locuri din lume.
Keith îmi povestea că a fost una dintre cele mai importante lecţii din viaţa sa. În prezent, Keith deţine spălătorii de maşini, dar adevărata lui afacere constă în terenul pe care se află aceste spălătorii de maşini.
Am încheiat capitolul precedent cu graficele care ilustrau faptul că majoritatea oamenilor muncesc pentru oricine altcineva în afară de ei înşişi. Mai intâi, muncesc pentru proprietarii companiei, apoi pentru stat prin impozite şi, in final, pentru bancă, pentru că acolo se află ipoteca lor.
Când eram copil, nu aveam nici un McDonald’s în apropiere. Şi totuşi, tatăl meu cel bogat ne-a învăţat aceeaşi lecţie ca şi cea la care s-a referit Ray Kroc la Universitatea Texas. Acesta este secretul nr. 3 al celor bogaţi. Secretul este următorul: „Vezi-ţi singur de afacerea ta.” Problemele financiare sunt adesea rezultatul direct al faptului că, oamenii muncesc o viaţă întreagă pentru altcineva. La sfarşit, cei mai mulţi nu se vor alege cu nimic de pe urma muncii lor. “

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner

Reduceri valabile astazi, 06-04-2020