Vrei sa-ti cumperi un parfum de marca si ti-e frica sa nu te pricopsesti cu un “geaman” de-al lui de calitate inferioara? Iata cum recunosti un parfum fals in catva pasi simpli.

Parfum de lacramioare

Produsele parfumierilor renumiti sunt licori fine, obtinute cu talent si truda, si nu sunt deloc ieftine. Pentru cativa mililitri de parfum bun e necesara esenta a mii de flori (de exemplu, 30 de ml de esenta pura de iasomie se obtin din 8000 de flori) plus alte ingrediente rare de origine vegetala sau animala. Procesul tehnologic de obtinere a parfumurilor este si el unul laborios, deci preturile care par de multe ori piperate isi au justificare in migala si nobletea acestei arte a parfumeriei.

Copiile ieftine ale parfumurilor bune sunt obtinute exclusiv din ingrediente chimice (si parfumurile naturale au chimicale, dar in masura foarte mica) care incearca sa copieze la indigo mirosul original. Multe reusesc, pentru ca falsificatorii sunt si ei foarte “talentati”, dar tot exista deosebiri esentiale intre original si copie. Iata, in aceste conditii cum recunoasti un parfum fals.

In primul rand, pretul! Un parfum bun nu are cum sa coste foarte putin decat daca este furat sau falsificat. In ambele cazuri nu este indicat sa fii tu clientul care incurajeaza astfel de practici.
flori
Atentie la ambalaj! Acesta trebuie sa fie curat, perfect intins, iar celofanul sa nu aiba urme de lipici in exces. Scrisul de pe cutie trebuie sa aiba margini clare, plus pozitionare si dimensiuni identice inscrisului de pe cutia originala. Dimensiunile cutiei de ambalaj si ale flaconului fals pot fi usor diferite de cele ale parfumului original – de obicei, sunt un pic mai mari.

Inspecteaza lichidul la lumina. Este un bun mod prin care poti sa recunoasti un parfum fals. Parfumul trebuie sa fie limpede, fara depuneri de nici un fel.

Verifica numarul lotului. Acesta este inscris (tiparit sau stantat), de obicei, in doua locuri: pe cutia de carton, si pe flacon. Daca aceste doua numere nu coincid, atunci ai cu certitudine un parfum fals!

Mirosul spune tot! Un parfum fals poate sa avea o aroma si un miros cu cel original, dar mirosul nu persista in timp si nu sufera transformarile magice ale trecerii de la notele de varf la cele de baza. Notele de varf sunt cele care se simt imediat dupa pulverizare si au la baza moleculele de alcool, ce se evapora cel mai rapid. La putina vreme dupa contactul cu pielea incep sa se simta notele de mijloc, “inima parfumului”, cele care dau identitatea olfactiva a produsului. Dupa o jumatate de ora incep sa se faca simtite notele de baza, dulci sau lemnoase, care, in cazul parfumurilor de calitate, dureaza ore in sir, ceea ce nu se mai intampla in cazul unui parfum fals.

Garantat parfumuri originale gasesti la Sensodays, aici ai in plus si PROMOTII WAW, click aici sale verifici saptamanal pe cele de la parfumuri

Promotie apa de parfum Miss Dior original

 Articol inspirat din revista femeia.ro

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner