Un oraş, un stil: Paris

Pariziencele sunt recunoscute pentru naturaleţea şi eleganţa de care dau dovadă atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Adeptele stilului clasic şi uşor conservator, acestea reuşesc să îşi păstreze stilul indiferent de tendinţele actuale din modă.

Carine Roitfeld, Lou Doillon, Charlotte Gainsbourg sau Emmanuelle Alt, toate sunt considerate fashion icons de către criticii de modă. Care este secretul lor? Ei bine, regulile sunt mai simple decât ai crede. Franţuzoaicele nu poartă niciodată haine care nu le avantajează, detestă materialele ieftine, de proastă calitate şi preferă piesele vestimentare care nu se demodează. Arată bine pentru că au încredere în ele şi ştiu că sunt cele mai stilate şi elegante femei din lume.

Pentru a înţelege mai bine stilul acestora, ţi-am pregătit un mic ghid compus din trei reguli simple de stil.

Prima regula:  Alege un stil şi ai încredere să-i rămâi fidelă.

Pariziencele nu sunt victime ale modei, deşi o apreciază şi o urmăresc cu mult interes. Nu vor purta niciodată o haină care nu le reprezintă stilul, doar pentru că este în tendinţe în sezonul respectiv şi acordă mare atenţie cumpărăturilor. Decât să cheltui banii pe multe haine, pe care nu le vei mai purta peste jumătate de an, cumpără una sau două piese de foarte bună calitate în fiecare sezon.

Spre exemplu, Emmanuelle Alt este mai mereu îmbrăcată la fel: o pereche de jeanşi skinny, răsuciţi la baza gleznei, un tricou sau o cămaşă lejeră, un sacou şi o pereche de pantofi stiletto. Găseşte-ţi stilul, învaţă ce haine te avantajează şi încearcă să-l îmbunătăţeşti.

Regula numărul 2: Nu experimenta prea mult.

Joacă-te mai mult cu materialele decât cu silueta: încearcă un blazer negru sau chiar alb din piele sau o rochie neagră din catifea, în loc să iei haine cu diferite croieli.

Piesele basic sunt de asemenea extrem de importante, dar nu investi în ele dacă ştii că nu le vei purta. Dacă nu te simţi confortabilă în jeanşi, nu-i cumpără doar pentru că sunt un basic. Şansele sunt să îi pui pe un raft în dulap şi să nu îi porţi niciodată. În schimb, cumpără o poşetă de foarte bună calitate, un trenci sau o pereche de cizme, ceva ce ştii că vei folosi mult timp de acum încolo.

Alege să porţi culori neutre – negru, alb, gri, bej sau chiar leopard. Pariziencele adoră acest imprimeu, însă nu-l vor purta niciodată într-o manieră exagerată, ce poate arăta vulgar.

Regula numărul 3: Fii sexy, dar într-un mod subtil.

Franţuzoaicele reuşesc să fie seducătoare într-o manieră naturală şi subtilă. Nu îşi expun foarte mult corpul şi sunt mereu atente să fie un echilibru în ţinuta lor. Spre exemplu, dacă poartă o fustă mini, nu vor purta în acelaşi timp o bluză decoltată.

Părul şi machiajul sunt cât mai naturale, să nu araţi de parcă ai depus prea mult efort în a te pregăti pentru o ieşire în oraş. Seara poţi purta un ruj roşu sau un machiaj smokey eyes, dar într-un ton discret.

Detaliile sunt la fel de importante precum întreaga ţinută. Vei arăta mult mai chic şi sofisticată  doar cu unul sau două accesorii de bună calitate – o pereche de pantofi de designer şi bijuterii mici din aur.

revista one.ro

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner