Picioarele tale „suferă”? VEZI ce pantofi de vară ţi se potrivesc!

28 iunie 2013 14:33

Afecţiunile medicale ale picioarelor nu sunt deloc de neglijat, mai ales când avem la îndemână soluţii. Una dintre ele este alegerea bună a pantofilor de vară.

Pantofi de vară pentru picioarele afectate de diabet
Persoanele care suferă de diabet se confruntă deseori cu o serie de probleme ale picioarelor, precum edemul sau durerile locale, care se intensifică simțitor în timpul verii. Până și vindecarea leziunilor ușoare de la nivelul membrelor inferioare, precum tăieturile, zgârieturile sau veziculele, devine anevoioasă în cazul diabetului, din pricină proastei circulații periferice a sângelui.

Prin urmare, pantofii de vară potriviți pentru persoanele care suferă de diabet sunt cei care lasă tălpii suficient spațiu de extindere (în cazul umflăturilor frecvente), astfel încât să nu obstrucționeze circulația sanguină.

Mersul desculț este în totalitate interzis bolnavilor de diabet, întrucât apariția unei răni va fi soldată cu o vindecare extrem de dificilă. De evitat sunt șlapii, sandalele cu talpă plată (care nu susțin arcuirea naturală a tălpii) și sandalele prea decupate, care predispun picioarele diverselor leziuni externe periculoase.
Pantofi de vară pentru picioarele afectate de fasciita plantară

Întrucât fasciita plantară este cauzată de multe ori de încălțămintea care susține insuficient arcuirea tălpii, pantofii de vară recomandați pentru această afecțiune sunt sandalele cu talpă special concepută pentru sprijinirea corespunzătoare a călcâiului, care se mulează perfect pe formă anatomică a piciorului.

Piața confecțiilor oferă o serie întreagă de variante pentru achiziționarea sandalelor cu format anatomic corect, solicitate în special de clienții cu afecțiuni ale picioarelor. De asemenea, producătorii de încălțăminte oferă și serviciul fabricării unor branțuri speciale, care să poată fi montate pe talpă pantofilor pentru un plus de confort.
Pantofi de vară pentru picioarele afectate de monturi

Dacă suferiți din pricina monturilor, probabil că degetele mari ale picioarelor sunt orientate către al doilea deget și prezintă câte un mont la bază, sensibil la atingere. Recomandarea generală a specialiștilor în ortopedie este purtarea unor piese de încălțăminte care să ofere mult spațiu liber în vârf, în zonă degetelor.

În acest fel, monturile nu ajung să se atingă de materialul pantofilor și nu produc dureri. Sandalele decupate în regiunea degetelor de la picioare sunt o opțiune excelentă pentru suferinzii de monturi, deoarece nu restricționează în niciun fel flexarea acestora.
Sandalele cu mai multe barete pot fi o problemă dacă aveți monturi, deoarece acestea ajung deseori să acopere monturile și să le inflameze. Este esențial că pantofii pentru vară pe care îi alegeți să nu producă niciun gen de fricțiune, cu orice tip de excrescența osoasă ați avea la nivelul picioarelor.
Reguli generale de alegere a pantofilor pentru vară

Este foarte important să alegeți cu mult pragmatism și realism încălțămintea de vară, nicidecum exclusiv dintr-un criteriu estetic. Puteți purta șlapi în curte, la plajă sau la piscină, însă evitați-i pe cât posibil în deplasările mai lungi.

Nu achiziționați încălțăminte din material sintetic sau cauciucat, ce stimulează activitatea glandelor sudoripare și creează un mediu propice de dezvoltare bacteriilor. Pielea naturală, bumbacul și alte materiale bio permit piciorului să respire, se extind în funcție de formă acestuia și asigură un confort deplin.

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner