Motivul pentru care de multe ori nu avem chef sa mergem la sala este ca pierdem prea mult timp cu drumul, schimbatul de hainele de strada intr-unele de sport, plus ora de exercitii care ne sleieste de energie si ne face sa anulam planurile de iesit pe la terase.

Mersul la sala devine un adevarat ghimpe in coaste mai ales cand vine vorba de activitatile cu prietenii, la care ajungem mai tarziu sau uneori renuntam pentru ca trebuie sa ne bifam sedintele din abonament. Ce e de facut daca vrem sa slabim sau sa ne mentinem in forma fara sala?

Daca ti se pare ca pierzi timp pretios la sala, e bine de stiut ca poti sa faci si alte activitati care sa te mentina in forma:

1. Misca-te la fiecare 2 ore
Daca ai activitate de birou, ia o pauza la 2 ore si coboara pe scari sa iti iei o apa sau pur si simplu sa te plimbi. In felul asta, organismul o sa fie revigorat. Studiile au aratat ca miscarea fizica pe care o faci de-a lungul unei zile este la fel de eficienta ca 30 de minute de exercitii fizice facute in continuu.

2. Nu lua niciodata liftul si nu urca pe scarile rulante
Liftul si scarile rulante sunt pentru sedentari, iar tu tocmai asta eviti sa fii. Oriunde ai posibilitatea sa urci pe scari, profita, in felul asta o sa te mentii activa fara sa iti dai seama.

3. Parcheaza mai departe de locul unde vrei sa mergi
In loc sa cauti cel mai apropiat loc de parcare de intrarea de la Mall sau de serviciu, alege-l pe cel mai indepartat. Asta o sa te oblige sa mergi pe jos si sa te relaxezi.

4. Mergi cu bicicleta la birou
Daca in mod normal mergi cu masina la birou, ar fi cazul sa renunti la ea si sa mergi cu bicicleta. O sa te mentii in forma si n-o sa mai fii nevoita sa mergi vara la sala. Daca nu ai bicicleta sau ti se pare ca este prea periculos sa te aventurezi cu velocipedul in trafic, mergi o bucata de drum pe jos.

5. Fa curatenie
De ce sa iti angajezi o menajera cand poti tu sa faci curat? Aceasta activitate aduce o stare de relaxare, arde calorii si te mentine in forma. Plus de asta, salvezi si bani.

6. Danseaza
Dansul este terapeutic si te pune in legatura cu corpul tau, te face sa ii constientizezi mai bine miscarile si te obliga sa ii dai gratie. Cu cat dansezi mai putin, cu atat te simti mai instrainata de corpul tau.

7. Iesi intotdeauna in pauza de masa
De ce sa mananci un sandvis la birou cand ai o ora doar pentru tine? Iesi si plimba-te, mananca ceva intr-un loc mai departe de job sau ia-ti sandvisul si mananca-l in cel mai apropiat parc.

8. Cand iesi in parc, nu sta pe banca
Daca tot ai iesit din casa si ai ales parcul, nu sta cu orele pe banca la taclale ca pensionarii, ia-ti o minge, niste rachete de tenis, inventeaza ceva. Sau daca nu, plimba-te cu orele. Altfel, o sa fii nevoita sa iti faci abonament la sala.

 

dietetick.ro

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner