Nike – scurta descriere

Nike este o companie americana specializata pe productia articolelor sportive si vestimentare. Nike a fost infiintata in anul 1962 de catre Bill Bowerman si Phil Knight, sub numele initial de blue Ribbon Sports. Alegerea schimbarii numelui in Nike a survenit in 1972, dupa zeita greceasca a victoriei. Logo-ul Nike este cunoscut in lume ca „Swoosh”, conceptul fiind creat de Carolyn Davidson in 1971.
Anul 1987 a insemnat pentru Nike lansarea primului model din linia Air Max. Cateva dintre cele mai cunoscute modele de adidasi Nike sunt Nike Air Force 1, Nike Vandals, Nike Air Max line sau Nike Air Jordans.

Best Nike AD ever!


Istoria echipamentelor sportive a fost insa mult timp si inca este fara doar si poate identificata cu un brand pe care romanii il cunosc foarte bine, Nike. Chiar daca Nike nu este un brand atat de “batran” precum Adidas, a reusit sa se impuna pe o piata care era in permanenta dezvoltare.

Outlet Nike online

Nike are o istorie cu aproximativ 30 de ani mai scurta decat concurentul Adidas. In anul 1980 detinea totusi o cota de piata de 50%. In anul 2003 Nike a cumparat celebra companie de articole vestimentare Converse, iar doi ani mai tarziu a reusit sa achizitioneze si gigantul Umbro.

Unul dintre zvonurile care circula vizavi de logo-ul Nike este acela conform caruia intr-o dupa-amiaza, un student japonez eminent care studia la Universitatea de Arte a fost contactat pentru a concepe un logo original. Oficialii Nike i-au cerut tanarului sa creeze un logo care sa poata fi usor de memorat, dar in acelasi timp sa aiba design foarte simplu. Tanarul s-a apropiat de o foaie de hartie si a desenat o virgula intoarsa. Astfel, logo-ul Nike a prins contur, devenind unul dintre cele mai populare logo-uri din intreaga lume.

In anul 2007 compania Nike a fost cotata la o valoare de piata de peste 17 miliarde de dolari, iar rivalul Adidas a fost cotat ca avand o valoare de piata de aproximativ 11 miliare de dolari. Alaturi de Nike, Adidas reprezinta aproximativ jumatate din vanzarile din industria de imbracaminte sport, dar si de echipament sportiv.

Nike si Adidas sunt doua marci foarte mediatizate si prezente in cadrul multor competitii sportive  importante, incepand cu anul 1980 pana in prezent. Cele doua brand-uri au patruns oficial pe piata romaneasca in anul 1999, respectiv 2000.

Trening Nike de dama original la pret redus

Afla prima/primul reducerile!

Adresa email: Delivered by FeedBurner